Monchou-taart met peercompôte en caramelsaus

Herfst is pas echt begonnen als je dit hebt gemaakt/geproefd. Het smaakt precies hoe het ruikt en het zal dan ook je huis heerlijk laten ruiken.

Maak jij dit gerecht ook? Vergeet het dan niet te delen met de hashtag #bourgondischmeisje !

Wat heb je nodig?

 • 300 gram Bastognekoeken
 • 400 gram Monchou kaas
 • 600 ml slagroom
 • 1 kg conference peren
 • 100 gram boter
 • 200 gram Lonka Caramel Fudge
 • 1 Citroen
 • 2 Eetlepels honing
 • 3 Kruidnagels
 • 1 stokje kaneel
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • 2 zakjes Klopfix
 • 125 gram suiker
 • 2 theelepels vanille extract
 1. Voor de perencompote schil je de conference peren en snij je deze in kleine stukjes. Voeg de stukjes peren samen met de honing, het kaneelstokje, de kruidnagel, het vanille extract en sap van ½ citroen in een pannetje en breng aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur zachter en laat je het geheel ongeveer 25 minuten sudderen totdat het zacht is. Laat het daarna afkoelen. 
 2. Vermaal de Bastognekoeken met een keukenmachine of met de hand. Smelt de boter in een steelpan en giet deze over de verkruimelde Bastognekoeken. Meng de boter door de kruimels. Pak een springvorm een giet het Bastognemengsel op de bodem en druk het geheel goed aan met je handen.
 3. Pak een grote kom en klop met een mixer 500 ml slagroom met de Klopfix en de vanillesuiker totdat de slagroom stijf is. 
 4. Pak een andere kom en meng de suiker met de Monchoukaas. Vervolgens kan de slagroom met de Monchoukaas worden samengevoegd. Schep dit mengsel over de Bastognebodem en laat het geheel een nacht opstijven. 
 5. Schep de perencompote als topping op de taart.
 6. Voor de karamelsaus giet je 100 ml slagroom in een steelpan en voeg je hier de Caramel Fudge aan toe. Verwarm het geheel totdat een vloeibaar mengsel ontstaat. Laat dit wat afkoelen, zodat het iets dikker wordt en strooi de caramelsaus met een lepel over de Monchoutaart. Als laatste kun je nog wat stukken Bastognekoek over de taart verdelen ter decoratie.
 7. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: