Shakshuka met gehakt en groente

De originele Shakshuka zoals we hem kennen is van origine Tunesisch. Omdat het een joods gerecht is, werd dit al snel populair in Israel. Daar eten ze dit gerecht als ontbijt. Ik heb hem als avondeten gegeten. Kleine sidenote: je kan hier makkelijk vegetarisch gehakt voor gebruiken. Het originele gerecht heeft zelfs helemaal geen vlees erin. Ik kon het echter niet laten om er wel een beetje vlees bij toe te voegen. Vol met groente en kruiden en daarom een echte smaakbom!

Maak jij dit recept ook? Vergeet het dan niet te doen met de hashtag #bourgondischmeisje !

Wat heb je nodig?

(4 personen)

 • 300 gram rundergehakt
 • 1 broccoli
 • 1 courgette
 • 1 paprika
 • 600 gram tomatenblokjes
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 4 eieren
 • Ras El Hanout
 • Komijn
 • Curry Madras
 • Peterselie
 • Tijm
 • Peper
 • Zout
 • 1,5 rode peper of cayenne peper
 • Olijfolie
 • 4 grote naan broden of 8 kleine naan broden
 1. Zet een klein pannetje met water op het vuur en breng deze aan de kook en snij alvast de roosjes van de broccoli, snipper de ui en snij de paprika, peper en de courgette in kleine blokjes.
 2. Zodra het water kookt, voeg je hier de broccoli roosjes aan toe en kook je deze gedurende 6 minuten. Pak een grote pan, zet deze op medium vuur, doe hier een scheutje olijfolie in en voeg de courgette blokjes hieraan toe. Bak deze ongeveer 4 minuten, voeg daarna de ui, paprika en de peper toe. Pers twee teentjes knoflook en voeg dit aan de pan toe. Fruit deze groenten gedurende 4 minuten. Zodra de broccoli is gekookt, kan je deze daaraan toevoegen en bak je deze kort mee.
 3. Pak daarna een koekenpan of grillpan zet deze op hoog vuur en doe hier een scheutje olijfolie in. Bak hierin het gehakt rul en zet daarna het vuur uit.
 4. Voeg bij de groentes de Ras El Hanout, komijn, Curry Madras en de tijm toe. Voeg hier de tomatenblokjes aan toe. Vul het lege blikje tomatenblokjes tot de helft met lauw water en voeg deze toe aan het mengsel. Voeg ook het gehakt eraan toe en laat sudderen voor ongeveer 7 à 8 minuten. Proef ondertussen de Shakshuka en voeg zout en peper toe naar smaak.
 5. Zodra het heeft gesudderd, maak je met een soeplepel kleine kuiltjes in de saus en breek in deze kuiltjes de eieren. Verdeel de kuiltjes over het gerecht. Laat dit geheel met een deksel op de pan gedurende 7 minuten sudderen tot een geheel.
 6. Leg de naan broden in de oven voor ongeveer 4 a 5 minuten.
 7. Zodra de saus klaar is, knip je peterselie en strooi je deze over de Shakshuka.
 8. Eet smakelijk! (maar let op, de Shakshuka is heel heet!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: