Gadogado met groenten in kokos

Gadogado pindasaus is een van mijn favoriete sauzen. Het is lekker te combineren met rijst, vlees en groenten. Ik heb dit gerecht gemaakt met een mix van groenten en ik heb daarbij wat kokosrasp en heerlijke kruiden toegevoegd wat dit gerecht er echt laat uitspringen. Voor de vegetariërs: je kan het vlees vervangen door wat heerlijke tempeh.

Maak jij dit gerecht ook? Vergeet het niet te delen met de hashtag #bourgondischmeisje !

Wat heb je nodig?

(4 personen)

 • 250 gram Lontong rijst (2 zakjes)
 • 250 gram sperziebonen
 • 1 broccoli
 • 1 bloemkool (niet te groot)
 • 5 eetlepels kokosrasp
 • 1 ui
 • 4 tenen knoflook
 • 1 citroen
 • 2 eetlepels Indonesische kruiden
 • 1 eetlepel Laos
 • 6 eetlepels kookroom
 • 500 gram varkenshaas
 • Gadogado poedervorm (haal deze bij de toko, deze is het allerlekkerste)
 • Cassave kroepoek
 • Handjevol gebakken uitjes
 • 1 cayennepeper
 • Olijfolie
 1. Let op: begin ruim van tevoren met het koken van de Lontong rijst. Deze moet namelijk zeker 1 uur koken. Zet dus een pan water op het vuur, laat deze koken en doe de Lontong zakjes erin. Ze zijn klaar na minimaal een uur.
 2. Zet een grote pan water op het vuur en laat deze ook koken. Snij roosjes van de broccoli en bloemkool af en snij de uiteindes van de sperziebonen (indien nodig) er af. De sperziebonen moeten 8 tot 10 minuten koken, dus deze kan je als eerste in de pan met kokend water toevoegen. Voeg na 4 tot 5 minuten de broccoli en bloemkool toe, zodat deze nog 5 minuten mee kunnen koken.
 3. Snij ondertussen de varkenshaas in stukjes en bereid de Gadogado volgens verpakking.
 4. Snipper de ui en snij de cayennepeper in kleine stukjes. Verwarm een koekenpan, voeg hierin een scheutje olijfolie toe en fruit de ui. Pers hierna de knoflook uit en fruit deze kort mee. Hierna voeg je de cayennepeper toe.
 5. Bak de kokosrasp mee in deze pan, zodat de smaak van de kokos goed vrij kan komen. Voeg het sap van de citroen toe, samen met de Indonesische kruiden en de Laos. Roer de bloemkool, broccoli en sperziebonen door deze kruidenmix heen en voeg de kookroom toe.
 6. Bak de groentes nog even op laag vuur en bak ondertussen de varkenshaas, deze kun je kruiden naar eigen smaak en inzicht.
 7. Serveer alles op een bord en besprenkel de pindasaus met wat gebakken uitjes en vergeet vooral de kroepoek niet.
 8. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: