Steak sandwich

Dit is persoonlijk mijn favoriete broodje. Een lekker stukje vlees, gecombineerd met truffelmayo en parmezaanse kaas erover heen. Eerlijk, wat wil je nog meer op een broodje?

Maak jij dit gerecht ook? Vergeet het dan niet te posten met de hashtag #bourgondischmeisje !

Wat heb je nodig?

(2 personen)

 • 4 uien
 • 2 teentjes knoflook
 • 75gr roomboter
 • 1 eetlepel bloem
 • 1 blokje kippenbouillon
 • Appelazijn
 • 1 eetlepel suiker
 • 300 gram serloin steak
 • Truffelmayonaise
 • Gemengde sla
 • Half stokbrood
 • Parmezaanse kaas
 • Takje rozemarijn
 • Zout
 • Peper
 1. Voor de uiensaus laat je 50 gram boter smelten en snij je de 4 uien in ringen. Deze bak je in de boter totdat ze zacht zijn. Hierna voeg je de bloem toe en schenk je ongeveer 200 ml bouillon water bij totdat dit een redelijk dikke saus vormt. Voeg als laatste nog azijn en de suiker toe, en laat dit gedurende 5 minuten pruttelen.
 2. Zorg ervoor dat de steak ongeveer 2 uur van tevoren uit de koelkast wordt gehaald zodat deze op kamertemperatuur is. Voor het maken van het broodje begin je met het opensnijden van het stokbrood. Smeer hier een beetje roomboter overheen en bak de binnenkant van het broodje in een pan voor een knapperig laagje. Beleg het broodje met de sla.
 3. Nu is het tijd om de steak te bakken. Hiervoor doe je een klont boter in een koekenpan en laat je de pan heel heet worden. Pak de steak en leg deze in de pan en schroei deze gedurende anderhalve minuut aan beide zijden dicht. Zet daarna het vuur iets lager en voeg de twee knoflooktenen (heel) en een takje rozemarijn toe aan de pan. Schep de gesmolten boter met een lepel over het vlees heen en bak nog ongeveer anderhalf tot twee minuut op iedere kant.
 4. Pak de steak op de pan en laat deze gedurende 5 minuten rusten onder een stuk aluminiumfolie. Snij het vlees tegendraads in plakjes en leg deze op het broodje. Besprenkel met zout en peper. Daarna schep je de uiensaus op het vlees. Spuit hierna de truffelmayonaise over het vlees heen en rasp als laatste de parmezaanse kaas over het geheel.
 5. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: