Taartje van gerookte forel met venkel en appel

Op het eerste oog lijkt dit misschien een gekke combinatie, maar vertrouw me als ik zeg dat dit een geweldig smakend voorgerecht is. De verschillende elementen van dit gerecht passen ontzettend goed bij elkaar. Zoet, zout en zuur, in perfecte harmonie.

Maak jij dit gerecht ook? Vergeet het dan niet te delen met de hashtag #bourgondischmeisje !

Wat heb je nodig?

(4 personen)

 • 450 gr gerookte forel
 • Peperkoek
 • 1 sjalotje
 • 3,5 eetlepel mayonaise 
 • 3,5 eetlepel crème fraîche
 • 1 Eetlepel mierikswortel
 • Ongeveer 3 appels
 • Venkel
 • 4 Eetlepels (Appel) Azijn
 • Suiker
 • 1 Teen knoflook
 • Dille
 • Peper 
 • Zout
 • Steekvorm/ring
 1. Je begint met het maken van het forelmengsel. Hiervoor snij je de gerookte forel in kleine stukjes en doe je deze in een kom. Snipper daarna een sjalotje heel fijn, snij een halve appel in kleine stukjes en voeg dit bij de forel. Vervolgens voeg je hier de mayonaise,  crème fraîche en mierikswortel aan toe. Als laatste hak je een paar takjes dille fijn en meng je het geheel goed. Breng eventueel nog extra op smaak met peper.
 2. Het forelmengsel laat je in de kom en je gaat verder met de bereiding van de venkel. De venkel snij je in kleine repen. Je verwarmt een pan met olijfolie en bakt de venkel gedurende 3 minuten samen met een geperste teen knoflook. Je voegt daarna de azijn en 2 theelepels toe en laat het geheel een paar minuten inkoken.
 3. Je halvaart een appel en snijd hier dunne plakjes van. Dakpansgewijs de appelstukjes op elkaar leggen en dan met je steekvorm hier een rondje uitsteken. Vervolgens besprenkel je de appel met suiker en zet deze gedurende 10 minuten in een oven van 200 C. 
 4. Voor de basis van het taartje pak je een plak peperkoek en rol je deze uit met een deegroller of fles wijn. Met een steekvorm, steek je hier een rondje uit als basis voor het taartje.
 5. Je plaatst de steekvorm over de peperkoekbasis en vult de ring met het forelmengsel. Hierna verspreid je wat venkel op het forelmengsel. Als laatste plaats je je gekarameliseerde appelring op de venkel en klaar is kees.
 6. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: