Sinaasappelschilsnoepjes

Altijd al eens zelf snoep willen maken? Met dit recept maak je snoep van sinaasappelschil met een vleugje kaneel. Zo hoef je je sinaasappelschil nooit meer weg te gooien. Je kunt het snoep natuurlijk gewoon zo eten, maar is ook zeker leuk ter garnering bij een toetje!

Maak jij dit gerecht ook? Vergeet het dan niet te delen met de hashtag #bourgondischmax !

Wat heb je nodig?

 • 6 tot 7 handsinaasappels
 • 1 ½ kaneelstokjes
 • 375 milliliter water
 • 350 gram suiker
 1. Pak de sinaasappels en was de buitenkant met water en droog met een handdoek.
 2. Pak een sinaasappel en snij de bovenkant en de onderkant eraf. Snij daarna de sinaasappel in 4 gelijke parten. Haal de schil nu van het vruchtvlees met je handen. Probeer de schil heel te houden. Snij daarna de schil in reepjes van 0,5 tot 0,8 centimeter. Herhaal deze stap voor de andere sinaasappels. 
 3. Het vruchtvlees kun je opeten of in een keukenmachine gooien. Indien je het in de keukenmachine gooit, kun je het daarna even zeven en heb je heerlijke verse sinaasappelsap.
 4. Zodra je alle schillen hebt gesneden doe je deze in een pan met warm water en breng je de pan aan de kook. Laat de schillen 1 minuut koken en giet daarna af. Vul vervolgens de pan weer met water en breng wederom aan de kook en laat de schillen 1 minuut koken. Dit proces herhaal je in totaal 3 keer.
 5. Als laatste laat je de schillen op laag vuur nog 20 minuten sudderen. Giet daarna af en spoel na met koud water.
 6. Ondertussen kun je beginnen met het maken van de siroop. Hiervoor meng je de 375 milliliter water met 300 gram suiker in een pan. Zet de pan op het vuur en leg de kaneelstokjes bij de siroop. Laat het geheel 2 minuten zacht koken. Voeg daarna de sinaasappelschillen toe en laat de siroop gedurende 45 minuten inkoken. Zorg ervoor dat je regelmatig door de pan roert en je de siroop niet zwart laat worden. 
 7. Zodra je nog 2 eetlepels siroop over hebt draai je het vuur uit. Pak een bak en doe hier 50 gram suiker in. Schep de sinaasappelschil in het bakje (let op is heet) en bestrooi de schillen met suiker.
 8. Leg daarna de schillen op een bakplaat en laat afkoelen gedurende 1 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: