Paella met zeevruchten

Deze pan heb ik gekregen met kerst en ik kon natuurlijk niet wachten om hem uit te proberen. Na het inbranden van de pan, wilde ik als eerste de Paella maken hierin. Ik heb een tijdje terug voor een langere tijd in Valencia verbleven waar Paella vandaan komt. Dat heeft me de Spaanse Paella des te meer laten waarderen. Ik heb het gerecht zo authentiek mogelijk gemaakt, daarom heb ik het met de Socarrat gemaakt, wat een cripsy korst aan de onderkant van de Paella betekent.

Maak jij dit gerecht ook? Vergeet het dan niet te delen met de hashtag #bourgondischmeisje !

Wat heb je nodig?

(2 personen)

 • 250 gram paella rijst
 • 12 grote garnalen
 • 400 gram zeevruchten
 • 130 gram tomatenpuree
 • Gerookte paprikapoeder (dit moet gerookte zijn!)
 • ¾ draadjes saffraan
 • 1 witte ui
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 rode paprika
 • 1 citroen
 • Peterselie ter garnering
 • 700-750 ml water
 • 1,5 Visbouillon blokje
 • Olijfolie
 • Peper
 • Zout
 1. Begin met het snijden van de ui, knoflook en paprika. Zorg dat je zeevruchten zijn ontdooid en je garnalen helemaal gereed zijn. 
 2. Verhit een grote pan (zie foto) of paella pan en doe hier wat olijfolie in. Doe ongeveer 100 gram zeevruchten in de pan en bak gedurende 2-3 minuten. Schep ze erna eruit. Voeg daarna de ui en knoflook toe en bak gedurende 2 minuten. Voeg daarna de paprika toe en bak het geheel 3 minuten. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak het geheel wederom 3 minuten. Ondertussen mag je een royale schep paprikapoeder bij het geheel voegen, evenals een flinke snuf peper en zout. Voeg daarna de paella rijst toe en roer deze door de pan gedurende 1 minuut en verdeel daarna goed over de hele pan. Dit is de laatste keer dat je de rijst hebt geroerd. Je wilt namelijk een mooie korst (de Socarrat) krijgen.
 3. Voeg daarna de zeevruchten toe. Dit zijn alle zeevruchten (400 gram). Voeg ook het water met de visbouillon toe en saffraan toe. Zorg dat je het water al van te voren hebt gemengd met de bouillon en saffraan.
 4. Breng het geheel aan de kook op laag vuur voor 5 minuten. Voeg na 5 minuten de garnale toe aan de paella. Drapeer deze mooi aan de bovenkant. Laat daarna weer 5 minuten sudderen. Zodra er nog maar weinig bouillon over is draai je het vuur gedurende 1 minuut hoog om de ‘’Socarrat) te creëren. Zet daarna het vuur uit en plaats een deksel over de paella gedurende 5-7 minuten. Indien de paella nog niet droog genoeg is, dan kun je de paella nog even in de oven zetten (5 minuten op 160C). 
 5. Smakelijk! Een authentieke paella voor jou en je vrienden/familie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: