Tortilla-trend Wrap

Ik zag deze trend voorbijkomen op TikTok en ik kon natuurlijk niet achterblijven. Hierbij mijn variant. Voor de liefhebbers zou ik zeker nog een beetje bacon over de kip serveren. Stuur me vooral een berichtje als je nog suggesties hebt voor andere versies van deze trend!

Maak jij dit gerecht ook? Vergeet het dan niet te delen met de hashtag #bourgondischmeisje !

Wat heb je nodig?

(voor 4 wraps)

 • 4 wraps
 • 2 Avocado’s
 • ¼ rode ui
 • ¼ tomaat
 • Sap van ½ citroen
 • 3 witte uien
 • 2 eetlepels Balsamico azijn
 • 2 eetlepels (bruine) suiker
 • 2 grote kipfilets
 • Bouillonblokje
 • 3 eetlepels mayonaise 
 • 1 tot 1,5 lepel Sriracha
 • Belegen geraspte kaas
 • 1 Tomaat
 • BBQ-saus
 • Voor de liefhebbers: paar plakjes bacon
 1. Begin met een pan water op het vuur. Doe het bouillonblokje bij het water. Zodra het water kookt leg je de kipfilets in het kokende water en kook je deze gedurende 12/15 minuten. Haal daarna uit het water en laat enigszins afkoelen.
 2. Voor de gekarameliseerde ui snij je de uien doormidden en snij je vervolgens halve ringen. Verwarm een beetje olie in een braadpan en bak de uien in 5 minuten zacht. Voeg daarna de Balsamico azijn en de suiker toe. Laat het geheel nu 20 minuten sudderen en roer af en toe door totdat de uien zijn gekarameliseerd. 
 3. Daarna maak je de avocado mash. Hiervoor kun je het beste een keukenmachine gebruiken. Mocht je dit niet hebben dan kan het ook met de hand en moet je even alles klein snijden. Voor in de keukenmachine gooi je het vruchtvlees van de avocado’s in de keukenmachine samen met de rode ui, tomaat en een beetje zout en peper. Laat de keukenmachine draaien totdat je een avocado mash hebt.
 4. Zodra de kip is afgekoeld, ga je deze ‘pullen’ met 2 vorken. Verwarm wat BBQ-saus in een pan en schep de pulled chicken door de BBQ-saus. Ga verder met het maken van de Sriracha mayonaise. Hiervoor meng je heel simpel de mayonaise met de Sriracha.
 5. Pak een wrap en maak een snede tot in het midden. Je moet je nu even 4 verschillende vlakken indenken en deze gaan vullen met de vullingen. Begin linksonder met de avocado mash. Snijd wat tomaat in plakjes en leg deze op de avocado mash. Linksboven schep je de gekarameliseerde ui. Rechts-boven gaat de pulled chicken met Sriracha mayo en rechts onder de gemalen kaas. Vouw nu de vlakken om en om naar binnen. Begin linksonder. 
 6. Verhit een pan of tosti-ijzer en bak de wrap een beide kanten totdat deze een bruine kleur heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: