Quinoa salade met citroen-dille dressing en crunchy zalm

Begin het jaar goed met deze quinoa salade met zalm. Het zit bomvol vitaminen, eiwitten en goede vetten. Dit is een salade die ik heb gecreëerd met veel groentes die ik nog over had in de koelkast, wat het een ideale salade maakt om alle kliekjes in te verwerken. Wie zegt dat gezond niet ook super lekker kan zijn?!

Maak jij dit gerecht ook? Vergeet het dan niet te delen met de hashtag #bourgondischmeisje !

Wat heb je nodig?

(4 personen)

 • 2 stuks zalm
 • 1 handvol paneer
 • 5 eetlepels peterselie
 • 1 knoflook
 • 1 theelepel basilicum
 • 1 theelepel oregano
 • Rasp van 1 citroen
 • Sap van ½ citroen
 • 4 eetlepels olijfolie
 • Quinoa 1 builtje
 • ½ komkommer
 • 10 cherry tomaatjes
 • ½ wortel
 • 1 sjalotje
 • Feta
 • Rucola melange
 • 1 avocado
 • Handjevol ongezouten cashewnoten
 • 1 theelepel mosterd
 • 2 theelepels honing
 • 1,5 eetlepel kwark
 • 1 theelepel azijn
 • 8 takjes dille
 1. Begin met de oven voor te verwarmen op 200C. Zet een pan met water op en kook de quinoa volgens de verpakking en laat de quinoa afkoelen. Dit kan eventueel in koud water. Pak een grote sla kom en snij de sla klein en voeg samen met de quinoa in de kom. Snij daarna de komkommer, tomaat, avocado in kleine stukjes en doe in de kom. Rasp de wortel en snipper de sjalot zo fijn mogelijk, deze mogen vervolgens ook in de sla kom. Basis voor de salade is nu klaar. Snij de peterselie fijn en voeg 3 eetlepels bij de salade.
 2. We gaan de kruidenkorst van de zalm maken. Snij de peterselie zo fijn mogelijk en doe in een bakje. Voeg hier de knoflook (geperst), rasp van ½ citroen, 2 eetlepels olijfolie, peper, zout, basilicum en oregano aan toe. Als laatste voeg je de paneer toe en meng je het geheel door elkaar. Zorg ervoor dat het geheel een beetje aan elkaar blijft plakken. Indien nodig voeg nog wat extra olijfolie toe. Leg de zalm in een ovenschaal en schep het kruidenmengsel op de bovenkant van de zalm en verdeel dit evenredig. Zet de ovenschaal met de zalm nu gedurende 15 minuten in de oven.
 3. Als laatste stap maken we de citroen-dille dressing. Hiervoor hak je de dille zo fijn mogelijk. Pak vervolgens een kom en doe hier 2 eetlepels olijfolie, rasp en sap van ½ citroen, de mosterd, azijn, kwark, honing, peper en zout in en meng goed door elkaar. 
 4. Zodra de zalm klaar is, haal je deze uit de oven. Strooi de dressing over de salade en meng deze goed door de salade. Schep wat salade op een bord samen met de zalm. Hak wat cashewnoten fijn en verkruimel wat feta en strooi royaal over de quinoa salade. 
 5. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: