Lasagne met verse zelfgemaakte pesto

Step up your ‘pasta pesto’ game met deze heerlijke lasagne. Misschien vergt dit iets meer moeite dan je doorsnee ‘pasta pesto’, maar het resultaat is zeker de moeite waard. 

Maak jij dit gerecht ook? Vergeet het dan niet te delen met de hashtag #bourgondischmeisje !

Wat heb je nodig?

(4 personen)

 • Verse lasagne bladeren
 • 80 gram basilicum
 • 1 teentje knoflook
 • 130 ml olijfolie
 • 70 gram pijnboompitten
 • 150 gram Parmezaanse kaas 
 • Handjevol cashewnoten
 • 1 citroen (zowel rasp als sap)
 • Half om half gehakt
 • 55 gram boter
 • 55 gram bloem
 • 750 ml melk
 • 2 eetlepels oregano
 • 2 eetlepels witte wijnazijn
 • 2 theelepels nootmuskaat
 • Zout
 • Peper
 1. Begin met het maken van de pesto. Hiervoor voeg je de basilicum, knoflook, olijfolie, pijnboompitten (licht geroosterd), 45 gram Parmezaanse kaas, cashewnoten, zout, peper en citroen bij elkaar in een keukenmachine en laat je deze draaien totdat je een mooie gladde pesto hebt. Proef tussendoor en voeg nog wat extra zout en peper toe indien gewenst.
 2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 3. Bak ondertussen het gehakt rul en voeg indien gewenst wat gehaktkruiden toe.
 4. Hierna ga je beginnen met het maken van de bechamelsaus. Hiervoor smelt je de boter in een ketel en voeg je daarna de bloem toe. Bak het gedurende 1 minuut zodat je een licht verkleurde roux krijgt. Zorg dat de melk warm is en voeg deze al roerend toe aan de roux. Voeg daarna de nootmuskaat, oregano en witte wijnazijn toe. Als het goed is heb je nu een redelijk dikke saus. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
 5. Begin daarna met het bouwen van de lasagne. Hiervoor begin je met een laag lasagne bladeren. Spreid hierover een laagje pesto. Spreid over de pesto vervolgens een laagje gehakt en daarna een laag bechamelsaus. Herhaal deze stappen totdat je een mooi gelaagde lasagne krijgt en de ingrediënten op zijn. Als laatste moet je een laag bechamelsaus overhouden. Hier sprenkel je vervolgens nog wat Parmezaanse kaas overheen en wat pijnboompitten.
 6. De lasagne kan vervolgens de oven in gedurende 30 minuten.
 7. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: