Saffraanrisotto met roodbaarsfilet

Saffraan is een kostbaar kruid, het is zelfs meer waard dan goud! Dit komt door het complexe productieproces waar veel grondstoffen en arbeid voor nodig zijn. Gelukkig hebben we voor deze risotto niet al te veel nodig om al een heerlijk resultaat te krijgen.

Maak jij dit gerecht ook? Vergeet het dan niet te delen met de hashtag #bourgondischmeisje !

Wat heb je nodig?

(4 personen)

 • 500 gram risotto
 • 80 gram zeekraal
 • 2 sjalotjes
 • 100 gram Parmezaanse kaas
 • 200 gram mascarpone
 • Olijfolie
 • 150ml droge witte wijn
 • 4 roodbaarsfilets
 • 250 gram cherrytomaatjes (bij voorkeur aan takje)
 • 2,5 bouillonblokjes (paddenstoelen/vis/groente)
 • 2 porties saffraan (0,05 gram per portie)
 • Peper
 • Zout
 1. Bereid de bouillon alvast voor. Plaats 2 liter water op het voor met hierin de saffraan en de bouillonblokjes. Laat dit weken/oplossen.
 2. Zet een wokpan op het vuur en doe hier een scheutje olijfolie in. Snij de sjalotjes klein en doe deze, zodra de pan heet is, in de pan. Fruit de sjalotjes kort en voeg daarna de risotto hieraan toe. 
 3. Terwijl de risotto even meebakt totdat dit glazig wordt, mag je de oven alvast op 200 graden voorverwarmen. Voeg zodra de risotto glazig is de witte wijn eraan toe en zorg dat de risotto de wijn goed opneemt.
 4. Neem een soeplepel en voeg telkens ongeveer 3 scheppen saffraan/bouillon water aan de risotto toe en blijf dit goed doorroeren totdat het water zo goed als volledig geabsorbeerd is door de risotto. Herhaal dan deze stappen totdat de risotto lekker zacht is geworden.
 5. Ondertussen kan je in de tomaatjes kleine sneetjes maken met een mes, hierdoor voorkom je dat ze exploderen door de hitte. Leg deze in een ovenschaal met wat olijfolie erover heen en besprenkel dit met wat peper en zout. Hierna mag de ovenschaal met de tomaatjes ongeveer 15 minuten in de oven. 
 6. Vergeet niet te blijven roeren door de risotto! 
 7. Als de risotto klaar is mag je de mascarpone en de Parmezaanse kaas er doorheen roeren en hierna het vuur uit doen en dit laten rusten. 
 8. Bak de roodbaarsfilet in een andere pan. Deze hoeft maar kort aan beide kante gebakken te worden. Zodra deze klaar is leg je deze op een bordje apart. In dezelfde pan voeg je de zeekraal toe. Zodra deze lekker knapperig is, voeg je dit toe aan de risotto mengsel. Je mag hierbij de sappen van de vis en zeekraal erbij toevoegen.
 9. Serveer de risotto samen met de roodbaarsfilet en een paar tomaatjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: