Fruit de Mer soep

Onthoud dit recept als je een keer gamba’s moet pellen, want de overblijfselen vormen de basis voor deze heerlijke soep. Je zorgt hierbij voor zero waste, en daarbij een superluxe voorgerecht. Het is ook nog eens supermakkelijk, want je doet simpelweg alle ingrediënten bij elkaar en laat de tijd het werk doen.

Maak jij dit gerecht ook? Vergeet het dan niet te delen met de hashtag #bourgondischmeisje !

Wat heb je nodig?

(2 personen)

 • 300-350 gram afval van gamba’s (kop/staart/pootjes/schil)
 • 2 sjalotjes
 • 2 tenen knoflook
 • 2 eetlepels tomatenpuree
 • 40 gram boter
 • 3 kruidnagels
 • 2 theelepels Provençaalse kruiden
 • 1 eetlepel kurkuma
 • 6 cherrytomaten
 • ¾ van 1 venkel
 • 1,5 blokje groentebouillon
 • 100 ml room
 • Citroensap
 • 200-300 gram zeevruchten
 • Peper
 • Zout
 • Olijfolie
 • 1,75 liter heet water
 • Peterselie
 1. Begin met het maken van de bouillon. Hiervoor pak je soeppan en doe je hier een beetje olijfolie in. Bak de gamba resten op hoog vuur gedurende 2-3 minuten. Zet het vuur iets lager en voeg de boter samen met de gesneden sjalotjes en knoflook toe en bak het geheel nog gedurende 3 minuten. Voeg daarna het heet water toe samen met de kruidnagel, tomatenpuree, Provençaalse kruiden, cherrytomaten, kurkuma en groentebouillon. Laat het geheel 45 minuten rustig sudderen.
 2. Pak een andere soeppan en zeef de bouillon. Snijd de venkel in stukjes en voeg deze toe aan de gezeefde bouillon. Laat het geheel 15 minuten pruttelen. Gebruik een staafmixer om de venkel door de bouillon te pureren. Voeg als laatste wat room toe. Indien nodig voeg nog wat groentebouillon toe.
 3. Bak de zeevruchten gedurende 5 minuten op hoog vuur en breng op smaak met wat peper en zout. Draai het vuur uit besprenkel met wat citroensap. Voeg de zeevruchten toe aan de bouillon. Snijd de peterselie grof en strooi over de soep.
 4. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: