Frambozen bavarois taart met witte chocolade

Een heerlijk makkelijk dessert. Zorg er wel voor dat je dit alvast een dag voor het serveren voorbereidt!

Maak jij dit gerecht ook? Vergeet het dan niet te delen met de hashtag #bourgondischmeisje !

Wat heb je nodig?

 • 500 gram diepvries frambozen
 • Verse frambozen ter decoratie
 • 750 ml slagroom
 • 400 gram suiker
 • 3 zakjes vanillesuiker
 • 2 vanillestokjes
 • 4 blaadjes gelatine
 • 250 gram Digestive koekjes
 • 80 gram boter
 • 2 repen witte chocolade
 1. Start met het maken van de bodem. Hiervoor pak je de Digestive koekjes en maak je deze fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en voeg dit later toe aan de fijne Digestive stukjes. Meng de boter erdoorheen totdat deze gelijkmatig is verdeeld. Pak een springvorm en leg een stuk bakpapier op de onderkant. Schep het Digestive mengsel in de springvorm en druk deze aan en zet het in de koelkast.
 2. Verwarm een steelpannetje en doe de frambozen in het pannetje. Laat het geheel zacht worden en voeg dan de suiker toe. Roer totdat de suiker is opgelost. Gebruik een staafmixer om het geheel glad te maken. Pak daarna een zeef en zeef het mengsel zodat de pitjes achterblijven. Verwarm het mengsel en doe de gelatineblaadjes nadat je ze hebt geweekt in lauw water bij het frambozenmengsel en zorg dat de gelatineblaadjes geheel worden opgenomen. Laat het frambozenmengsel daarna geheel afkoelen. Dit is zeer belangrijk.
 3. Klop de slagroom stijf samen met de vanillesuiker. Zodra het frambozenmengsel is afgekoeld voeg je deze door de slagroom heen. Doe dit heel rustig zodat het mengsel niet te vloeibaar wordt. Indien alles is gemengd dan schep je het mengsel op de bodem en laat je deze 1 nacht in de koelkast opstijven.
 4. Verwarm een pannetje met water en smelt 1 reep witte chocolade au bain-marie. Pak een stuk bakpapier en strooi het chocolademengsel over het bakpapier en leg deze in de koelkast. 
 5. Haal de bavarois uit de koelkast en decoreer het midden met de verse frambozen. Pak het bakpapier met de chocolade en breek hier stukjes vanaf en steek deze in de bavarois. Als laatst rasp je nog wat witte chocolade over het geheel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: