Broodje Rendang met zoetzure komkommer en geroosterde kokos

Ik heb eerder aangegeven dat de steak sandwich mijn favoriete broodje was. Maar dit laat mij toch twijfelen?

Maak jij dit gerecht ook? Vergeet het dan niet te posten met de hashtag #bourgondischmeisje !

Wat heb je nodig?

(4 personen)

 • 500 gram sukadelappen
 • 1 ui
 • ½ komkommer
 • 100 ml azijn
 • 2 eetlepels suiker
 • 100 gram kokosrasp
 • 1 eetlepel citroensap
 • 1 pakje boemboe voor rendang
 • 2 broodjes
 • 1 rode peper
 • 50 ml runderbouillon
 • 100 ml kokosmelk
 • 4 broodjes
 1. Laat het vlees minimaal 30 minuten op kamertemperatuur komen. Snijd het daarna in blokjes van ongeveer 1-2 cm. Snij de ui in stukjes, zet een grote pan op het vuur en fruit hierin de ui. Voeg daarna het vlees toe en bak deze bruin rondom. 
 2. Voeg de boemboe toe en bak het vlees nog 1 minuut.
 3. Voeg daarna de kokosmelk en de bouillon toe en laat het vlees ongeveer 3 uur sudderen. Ik heb zelf een snelkookpan gebruikt. Indien je ook een snelkookpan hebt, dan kun je vlees gedurende 20 minuten stoven.
 4. Ondertussen kun je de zoetzure komkommer maken. Hiervoor snij je de komkommer in lange dunne plakjes. Verhit de azijn met de 2 eetlepels suiker totdat de suiker is opgelost. Giet daarna het mengsel over de komkommer en laat minimaal 1 uur staan. 
 5. Zodra het vlees van de rendang gaar is, pak je een droge koekenpan en rooster je de kokosrasp totdat deze bruin is. Voeg 75 gram toe aan de rendang zodat deze wat dikker wordt en bewaar 25 gram als garnering.
 6. Pak een broodje en snijd deze open. Schep een ruime hoeveelheid rendang op het broodje en leg hier 4-5 stukjes komkommer op. Ter garnering snij je een paar stukjes van de rode peper en leg je deze op het broodje en besprenkel je het geheel met de kokosrasp. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: