Frisse honing-meloen gazpacho met passievrucht en krokante serranoham

Na een korte zomer stop gaan we ook weer aan de slag met nieuwe recepten. Deze week verkeren we nog even in zomers sferen met deze frisse honing-meloen gazpacho. Je weet wel die koude Spaanse tomatensoep, maar nu lekker met meloen. 

Maak jij dit gerecht ook? Vergeet het dan niet te delen met de hashtag #bourgondischmeisje !

Wat heb je nodig?

(2 personen)

 • 1 honing-meloen (je hebt ongeveer ¾ van de meloen nodig) 
 • 1 pak serranoham
 • ½ sjalotje
 • 300 gram mais uit blik.
 • 1 Citroen
 • 2 Passievruchten
 • 10 blaadjes munt

 1. Verwarm de oven voor op 220 C.
 2. Snijd de meloen doormidden en verwijder de pitten. Snijd de schil van de meloen en doe de meloen in een blender samen met 200 gram mais. Voeg hier het sap van 1 citroen aan toe en zet de blender gedurende 2 minuten aan. Zodra het mengsel klaar is, schenk je het in een grote kom en zet je het in de koelkast zodat het lekker koud wordt.
 3. Leg ongeveer 6 plakjes serranoham in een ovenschaal en zet deze gedurende 10 minuten in de oven totdat de serranoham knapperig is.
 4. Voor het opdienen pak een je soepkom of diepbord en schep je met een soeplepel de gewenste hoeveelheid gazpacho erin. Pak de passievracht, snijd deze doormidden en schep met een lepel het vruchtvlees in het midden van het bord/kom. Rondom de passievrucht besprenkel je wat stukjes serranoham. Tevens voeg je nog wat losse stukjes mais over de serranoham. Als laatste pak je de blaadjes munt en leg je deze willekeurig op het bord en top je het geheel af met wat geschaafde citroenschil.
 5. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: