Makkelijke samosa’s

Heerlijk bij een zomeravond met een borrel erbij. Super makkelijk te maken en 4 wraps volstaan voor 4 personen! Je kan in principe veel kanten op met samosa’s, maar dit keer heb ik gekozen voor een aardappel en vegetarische (!) versie.

Maak jij dit gerecht ook? Vergeet het dan niet te delen met de hashtag #bourgondischmeisje !

Wat heb je nodig?

(4 personen)

 • 4 grote wraps (hoe groter hoe beter)
 • 5 eetlepels bloem
 • 100 gram geraspte kaas
 • 200 gram doperwten
 • 250 gram kruimige aardappels
 • 1 ui
 • 1/2 teentjes knoflook
 • Al Andalus
 • Kerrie kruiden
 • Sriracha saus
 • 1 bakje Hüttenkäse

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Snij de wraps in 4 gelijke delen. Voeg in een klein bakje 5 eetlepels (afstrijken) bloem met 3 eetlepels water toe en meng dit zodat er een plakkerig goedje ontstaat. Snij de aardappels in kleine blokjes en kook ze vervolgens ongeveer 10-15 minuten. Snipper de ui en bak deze in een scheutje olijfolie. Voeg na 2 minuten de teentjes knoflook toe. Hierna kan je 2 eetlepels Al Andalus en 2 eetlepels kerrie kruiden toevoegen. Laat dit nog eens 2 minuten bakken.
 3. Voeg vervolgende de afgedroogde aardappelblokjes toe samen met de doperwten en laat dit bakken totdat het gaar is. Voeg pas zodra je de wraps gaat vullen met het aardappelmengsel de kaas toe aan dit geheel.
 4. Vouw vervolgens de wraps. Dit doe je door op de vouwplekken het bloemmengsel te smeren en vervolgens dicht te vouwen. Leg het kwartje wrap met de ronde kant naar je toe. De rechter punt vouw je naar de lange linker kant en de linker punt hierover heen naar de rechterkant. Vul dit “zakje” met het aardappelmengsel en vouw de bovenkant aan de binnenkant van het zakje dicht. Dit kan je ook weer vastplakken met het bloemmengsel.
 5. Zodra alle 16 puntjes gemaakt zijn kan je deze nog bestrooien met wat kaas en in de oven plaatsen gedurende 15 minuten.
 6. Als dit in de oven staat kan je het bakje Hüttenkäse mengen met Sriracha saus naar wens. Dit wordt je dip.
 7. Haal de Samosa’s uit de oven.
 8. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: