Sushi taartje met zalm en avocado

Is er iets lekkerder dan sushi? Juist ja, sushi taart!

Maak jij dit gerecht ook? Vergeet het dan niet te delen met de hashtag #bourgondischmeisje !

Wat heb je nodig?

(2 personen)

 • 250 gr pandan/sushi rijst
 • 3 Nori-vellen
 • 1 Avocado
 • Mini komkommer
 • Sojaboontjes
 • Sashimi zalm 200 gr
 • Zeewier
 • Sriracha mayo
 • Gember (2 cm)
 • Appelazijn (150 milliliter)
 • Suiker (3 eetlepels)
 • Pittige kiemgroentes
 • Soja-saus
 1. Begin zo lang mogelijk van te voren met het maken van de ingelegde Gember (ongeveer 6 uur). Pak de gember en snijd met een dunschiller dunne plakjes van de gember. Leg deze plakjes in een vergiet en strooi hier zout overheen. Laat het zout gedurende 1 uur intrekken. Spoel daarna de gember af met water en droog deze met een doek. Verwarm in een pannetje de azijn en roer hier de suiker doorheen totdat deze is opgelost. Pak daarna een klein bakje en leg de gember hierin. Giet daarna het suiker-azijn mengsel hierover en laat dit gedurende 5 uur staan.
 2. Voor het sushi-taartje begin je met het koken van de rijst volgens de verpakking. Laat de rijst daarna koud worden.
 3. Pak een ringvorm en begin met het maken van het taartje. Begin met een laag rijst. Pak daarna het nori-vel en knip hier een rondje uit ter grootte van de ringvorm (herhaal dit 6x). Leg het nori-vel op de rijst. Pak de avocado, snijd deze doormidden en haal de pit eruit. Schep met een lepel de avocado uit een helft van de schil. Snijd deze vervolgens in kleine plakjes en leg deze op het nori-vel. Snijd 2 minikomkommers in plakjes en leg deze op de avocado. 
 4. Snijd de zalm in hele kleine stukjes/blokjes en leg een deel hiervan op de komkommer. Hierna spuit je een beetje sriracha mayo over de zalm en leg je als laatste een nori-vel hier overheen.
 5. Op het nori-vel schep je vervolgens weer een laag rijst en hier leg je weer een nori-vel op. In totaal heb je nu 3 nori-vellen gebruikt. Op het nori-vel verdeel je de zeewier. Vervolgens pak je de minikomkommer en snij je dunne plakken in de lengte met een dunschiller. Je vouwt deze op tot een roosje en plaatst deze op de zeewier (ongeveer 4/5 roosjes). Daarna verdeel je wat sojabonen en zalm over de zeewier. Tevens verdeel je een paar kleine stukjes ingelegde gember over het geheel. Spuit vervolgens nog wat toefjes sriracha mayo over het geheel en top het af met wat pittige kiemgroentes.
 6. Serveer met soja-saus en eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: