Tosti met chorizo en gruyère kaas

Eerlijk, wie houdt er nou niet van een lekkere kaastosti? Ik heb deze variant gemaakt met wat chorizo, gruyère kaas en ui compote. Als je een tosti fan bent, dan zou ik deze zeker eens proberen te maken.

Maak jij dit gerecht ook? Vergeet het dan niet te delen met de hashtag #bourgondischmeisje !

Wat heb je nodig?

(4 personen)

 • 8 sneetjes brood
 • 6 rode uien
 • 4 eetlepels suiker
 • 200ml rode wijn
 • 2 eetlepels appelazijn
 • 2 eetlepels Worcestersaus
 • 300 gram gruyère kaas (geraspt)
 • 1 chorizo
 • 2 paprika’s
 • 4 eetlepels boter
 1. Voor de uiencompote snipper je de 6 uien redelijk grof. Pak een koekenpan schep 3 eetlepels boter erin en voeg vervolgens de ui toe. Bak de uien gedurende 10 minuten zacht. Voeg vervolgens de wijn, suiker, azijn en worcestersaus toe en laat het geheel 15/17 minuten inkoken.
 2. Rooster de paprika gedurende 20 minuten in de oven op 20 graden en snijd deze daarna in blokjes.
 3. Snijd vervolgens de chorizo in kleine stukjes.
 4. Begin daarna met het beleggen van de tosti. Pak een stuk brood. Begin met een laag Guyere kaas en leg hier vervolgens de plakjes chorizo overheen. Hierna kun je een lepel uiencompote over de chorizo smeren en leg je een paar stukjes paprika op de uiencompote. Als laatste strooi je nog wat gruyère kaas erover. Pak het andere stuk brood en plaats deze bovenop.
 5. Smeer de bovenkant van het brood in met gesmolten boter. Pak een droge koekenpan en zet deze op laag vuur. Pak de tosti en lag deze met de ingesmeerde kant in de koekenpan. Smeer vervolgens de andere kant in en draai de tosti om. Herhaal het omkeren totdat het brood een bruine kleur heeft en de kaas is gesmolten.
 6. Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: