Pittige curry met tomaat en venkel

Het was de eerste keer dat ik deze curry maakte, maar wat was hij goed gelukt! Zo goed, dat ik hem graag met jullie wil delen. Key bij dit recept is: PROEVEN! Voeg de kruiden toe naar smaak zodat het precies wordt zoals jij hem graag wil.

Maak jij dit gerecht ook? Vergeet het dan niet te delen met de hashtag #bourgondischmeisje !

Wat heb je nodig?

(4 personen)

 • 1,2kg tomaten
 • 4 teentjes knoflook
 • 1 ui
 • 1 venkel
 • 2 cayenne pepers
 • 400gr kokosmelk
 • 3 theelepels Mango-gember chutney
 • (veel) Kurkuma
 • Kerrie Masala
 • Gemberpoeder
 • Gemalen komijnzaad
 • Gemalen mosterdzaad
 • Olijfolie
 • 1 bouillonblokje
 • 350 gram kippendij
 • 500 gram pandanrijst
 1. Plaats een grote pan met water op het vuur en laat dit tot een kookpunt komen. Prik in alle tomaten een aantal gaatjes, dit doe je omdat deze in het kokende water moeten en je hiermee voorkomt dat ze exploderen.
 2. Zoals gezegd mag je zodra het water kookt de tomaten in het kokende water plaatsen. Dit hoeft maar voor 45 seconden. Hierna kan je ze eruit halen en de schil ervan af halen.
 3. Snij de venkel in kleine stukjes, snipper de ui, snij de cayenne pepers klein en pers de knoflook.
 4. Voeg in een wok pan een scheutje olijfolie toe en fruit de hierin ui kort. Je mag nu de knoflook, venkel en de cayenne pepers toevoegen en meebakken. Voeg nu een theelepel komijnzaad, een theelepel mosterdzaad en een theelepel gemalen gember toe. Laat dit ongeveer 3 minuten bakken.
 5. Terwijl dit aan het bakken is, mag je alvast de rijst koken volgens de instructies op de verpakking.
 6. Voeg nu de kokosmelk, en de tomaten toe aan het geheel. Maak het bouillonblokje klein in je hand en voeg deze toe samen met 3 eetlepels kerrie masala en de kurkuma toe. Je mag hier veel van gebruiken. Denk hierbij aan ongeveer 5 eetlepels. Je zal later nog gaan proeven om eventueel meer toe te voegen. Roer het geheel goed door en laat ongeveer 10 minuten met deksel borrelen.
 7. Na 10 minuten mag je de mango-gember chutney toevoegen en goed doorroeren. Je mag de deksel er nu af houden. Proef bij deze stap of je iets mist en voeg dit dan toe.
 8. Terwijl dit nog zeker 10 minuten mag koken, kan je beginnen met het bereiden van de kippendij. Snij deze in kleine stukjes en bak deze in een koekenpan. Voeg hierbij kruiden naar wens toe. Zodra deze gaar zijn, mag je het toevoegen aan de curry. Zorg ervoor dat je ook het vet van de kippendij toevoegt, dit zorgt voor wat extra smaak.
 9. Serveer de curry met de rijst.
 10. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: