Ovengroenten met zalm

Het makkelijkste recept tot dusver; snij de groenten, kruid de vis, doe het in de oven en je hebt een heerlijk gezonde maaltijd. Stiekem heb ik dit gerecht al zeker 10 keer gemaakt. Een van mijn go-to maaltijden dus!

Maak jij dit gerecht ook? Vergeet het dan niet te delen met de hashtag #bourgondischmeisje !

Wat heb je nodig?

(4 personen)

 • 1 broccoli
 • 1 (grote) bloemkool
 • 3 zoete aardappels
 • sesamolie of olijfolie
 • 4 zalmfilets op huid
 • 1 citroen
 • Curry Madras
 • Al Andalus
 • Dille
 • Peper
 • Zout
 • Tijm
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij terwijl de oven opwarmt de broccoli, bloemkool en de zoete aardappel in kleine stukken. Let op, als je de zoete aardappel te groot snijdt, dan zal het langer duren voordat het gaart.
 2. Verdeel de groenten over een grote bakplaat/ovenschotel en voeg hier wat van de sesam of olijf olie aan toe, meng dit vervolgens goed, zodat overal olie op zit.
 3. Voeg nu de Curry Madras en de Al Andalus toe. De Curry Madras heb ik zelf hierbij het meeste van gebruikt. Meng dit wederom goed door de groenten.
 4. Plaats nu de ovenschaal met de groenten voor de eerste 10 minuten in de oven.
 5. Terwijl deze in de oven zit, mag je de zalmfilets op een stukje aluminiumfolie leggen. Hier doe je de dille, peper, zout, een schijfje citroen en een takje tijm op. Je maakt het pakketje nu dicht, maar niet te strak om de zalm heen, zodat het de kans heeft te stomen in het pakketje.
 6. Nadat de eerste 10 minuten voorbij zijn, mag je de groenten goed doorscheppen en daarna ook de zalm in de oven doen. Je zet nog een keer een timer voor 10 minuten om hierna de groenten nogmaals door te scheppen. Daarna kan je alles nogmaals 10 minuten in de oven houden, zodat de groenten in totaal 30 minuten en de zalm 20 minuten in de oven heeft gezeten.
 7. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: