Tagliatelle met scampi’s en Boursin

Scampi’s, verse tagliatelle en een knoflooksaus… Wie houdt er nou niet van deze combinatie? We maakten dit gerecht thuis altijd en dus leek het mij tijd om dit te delen. Het is super snel, super makkelijk en super lekker.

Maak jij dit gerecht ook? Vergeet het niet te delen met de hashtag #bourgondischmeisje !

Wat heb je nodig?

(4 personen)

 • 500 gram verse tagliatelle
 • 350 gram scampi’s
 • 125 gram gerookte spekreepjes
 • Handje vol pijnboompitten
 • 240 gram Boursin Cuisine (light)
 • Olijfolie
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • Rucola (voor garnering)
 • 50 gram parmezaanse kaas
 • Peper
 • Zout
 1. Vul een pan met water, voeg hier wat zout aan toe en laat dit koken. Pak een koekenpan, zet deze op laag vuur en bak hierin de pijnboompitten totdat ze licht gebruind zijn. Zodra de pijnboompitten klaar zijn, haal je deze uit de pan en doe je de spekjes in dezelfde pan. Deze bak je zoals je ze zelf het lekkerste vindt. Des te langer je deze laat bakken, des te knapperiger ze worden.
 2. Terwijl de spekjes aan het bakken zijn, snipper je de ui. Haal de spekjes uit de pan zodra ze klaar zijn, en voeg de gesnipperde uit aan het bakvet van de spekjes toe. Fruit deze gedurende 1 minuut en pers hierna de twee teentjes knoflook hierbij. Fruit dit vervolgens nog 1 à 2 minuten en voeg hierna de Boursin in de pan, zodat deze alvast warm is. Voeg hierbij zout en peper naar smaak toe.
 3. Kook de tagliatelle volgens de verpakking en bak tegelijkertijd de scampi’s in een andere koekenpan met een beetje olijfolie. Voeg eventueel nog wat Italiaanse kruiden toe aan de garnalen.
 4. Giet de tagliatelle af en doe deze hierna terug in dezelfde pan, voeg de Boursin hieraan toe en schep de saus goed door de tagliatelle. Je mag hierna de spekjes eraan toevoegen. Schep de tagliatelle op het bord, verdeel de gamba’s over de borden, strooi hier wat pijnboompitten en parmezaanse kaas overheen en garneer dit met de rucola.
 5. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: