Taco tuesday met pulled chicken

Dit gerecht is het ultieme “comfort food”. Pulled chicken is eigenlijk super makkelijk en snel om te maken. Je kan het combineren met veel soorten groenten, maar ik heb gekozen voor een heerlijke coleslaw. Probeer dit zeker met de originele maistortilla’s!

Maak jij dit gerecht ook? Vergeet het niet te delen met de hashtag #bourgondischmeisje !

Wat heb je nodig?

(4 personen)

 • 12-16 maïstortillas (La Morena)
 • 900 gram kippendij filet
 • BBQ Saus
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 70 gram roomboter
 • 2 eetlepels honing
 • 1,5 eetlepel (tarwe)bloem
 • 150 gram wortels
 • 200 gram rode kool
 • 3 eetlepels mayonaise
 • 2 theelepels Worcester saus
 • 2 theelepels appelazijn
 • Zout
 • Peper
 • 1 bosui
 • 2 avocado’s
 • (voor de liefhebbers) Koriander

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Pak hierna een braadpan en zet deze op hoog vuur. Laat de boter hierin smelten. Bak daarna de kippendij filet rondom bruin en snij ondertussen de ui in ringen. Zodra de kippendijfilet aan alle kanten bruin is, haal je deze uit de pan. Daarna zet je het vuur iets lager en voeg je de ui in de pan. Eén minuut later pers je twee teentjes knoflook erbij.
 2. Zodra de ui glazig en zacht is, voeg je de BBQ saus toe. Laat deze ongeveer 3 minuten sudderen. Voeg als laatste de (tarwe)bloem toe om de saus iets dikker te maken.
 3. Leg de kip hierna in een compacte ovenschotel en voeg de saus hieraan toe. Zorg ervoor dat de kip goed bedekt is in saus. Pak hierna aluminiumfolie en dek de bovenkant van de overschaal af. Doe de kip inclusief aluminiumfolie in de oven voor de eerste 30 minuten.
 4. Terwijl de kip in de oven staat kan je alvast de koolsalade voorbereiden door de bosui in ringen te snijden, de wortel te raspen en de rode kool in dunne reepjes te snijden (je kan dit ook voor het gemak voorgesneden kopen in de winkel). Zodra je dit gesneden hebt, doe je dit samen met de mayonaise in een grote kom. Voeg hier ook nog de appelazijn, Worcester saus, een beetje zout en peper en de bosui ringen aan toe. Meng alles goed door elkaar.
 5. Zodra de kip klaar is na de eerste 30 minuten, haal je dit uit de oven en pak je de aluminiumfolie eraf en draai je de stukken kip om. Bedek de overschaal opnieuw met de aluminiumfolie en plaats de schaal wederom voor 30 minuten in de oven.
 6. Zodra de tweede ronde 30 minuten voorbij zijn, haal je de kip uit de oven en laat je deze 5 minuten rusten/afkoelen. Vervolgens haal je de stukken kip uit de ovenschaal en ga je deze met twee vorken “pullen”, zodat je reepjes kip krijgt. Zodra alles “gepulled” is, leg je de kip reepjes terug in de overschaal en schep je de saus hier goed doorheen.
 7. Snij de avocado’s in reepjes of blokjes. Pak hierna een droge pan en zet deze op het vuur. Zodra de pan heet is pak je de maïstortilla en verwarm je deze gedurende 15 seconden op een kant.
 8. Vul de tortilla’s met de kip, koolsalade en avocado en garneer deze met bosui, bieslook en eventueel koriander.
 9. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: